Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Actualitat
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Notícies


4 de Novembre, 2019
El Taller Baix Camp ha presentat aquest nou equipament destinat a millorar la qualitat de vida dels usuaris dels seus centres ocupacionals.

Aquest espai es fa servir per treballar diferents tipus de discapacitats a través de l’estimulació i la relaxació, i es distribueix en subespais o racons en els quals es potencien els diferents tipus d'estimulació: visual, tàctil, auditiva, corporal, vibratòria, gustativa, olfactiva, etc. Durant la presentació, la Directora Tècnica del Taller Baix Camp, Mònica López, ha explicat que la sala multisensorial és un espai habilitat perquè les persones puguin interactuar amb aquest mitjà a través de l’estimulació dels sentits.

La seva construcció, que ha tingut un cost de 30.000 €, ha estat possible gràcies al suport econòmic de CaixaBank, la Fundació Roviralta i la recaptació obtinguda durant la 1a. Caminada Solidària que va organitzar el Taller Baix Camp l’any passat i que el proper 17 de novembre comptarà la seva segona edició.

CaixaBank i l’Obra Social han aportat 9.000€ al projecte, 3.000 dels quals s’han reunit mitjançant una campanya de microdonatius en la que han participat 239 particulars i empreses de Reus. La Fundació Roviralta ha aportat 8000 € i la resta s’ha finançat amb fons propis i la recaptació de la caminada solidària del 2018.

La sala està equipada amb tecnologia d’última generació, dissenyada i instal·lada per l’empresa reusenca especialitzada en sales multisensorials DOIT SISTEMAS MULTISENSORIALES. Aquest nou servei compta amb una terapeuta ocupacional especialitzada en Integració Sensorial del mateix Centre Ocupacional, responsable d’organitzar i desenvolupar les sessions individualitzades amb cadascun dels usuaris, segons les seves necessitats.

Segons ha explicat Josep R. Nogués, Director General del Taller Baix Camp, la sala multisensorial té com a objectiu l’Estimulació Sensorial per tal de millorar la seva qualitat de vida i treballar el deteriorament físic i mental fruit de l’envelliment. Aquest equipament es complementarà amb la construcció d’un “jardí sensorial” en un terreny situat al costat de la Llar Masia Roig, que ja han començat a construir els propis usuaris del Centre Ocupacional i que es preveu tenir enllestit durant la primavera de l’any vinent.

El Taller Baix Camp, que enguany celebra els 40 anys del seu naixement, dona suport actualment a més de 330 persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies per a millorar la seva qualitat de vida.