Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Actualitat
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Notícies


2 de Setembre, 2015Les estudiants del Grau de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili Marta Totusaus, Alba Leiva i Arola Trives han presentat aquest matí el seu treball de curs sobre l’envelliment de les persones amb diversitat funcional. En el marc de l’assignatura Investigació social aplicada i amb el suport de la professora Blanca Deusdad, les tres alumnes han dut a terme un treball d’investigació sota el títol “El procés d’envelliment en les persones amb discapacitat intel•lectual” sobre les necessitats que sorgeixen amb aquestes persones quan comencen a fer-se grans i quines mesures es poden prendre per millorar aquest procés.


El treball és fruit de la investigació que han fet les estudiants i de la col•laboració de les famílies, dels usuaris i dels professionals del Taller Baix Camp. De la recerca que han dut a terme es desprenen aspectes importants com el buit que hi ha sobre la cura de les persones amb discapacitat més enllà de la vida dels seus cuidadors/es, dels seus pares i mares; la necessitat que hi hagi especialistes en la vellesa d’aquestes persones igual que els tenen en les altres fases de la vida, la importància de la inserció laboral per tal que l’envelliment sigui més gradual o la implicació que cal de tota la comunitat. En aquest sentit, per fer front a aquesta situació, les estudiants proposen la creació d’un grup de voluntariat que estigui al costat dels monitors i tècnics per donar suport a aquestes persones del Taller. Fins i tot, han elaborat un programa de voluntariat per poder portar-lo a terme.


Aquest  projecte va sorgir del I Mercat de Projectes Socials de la URV, organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Reus el 24 d’abril del 2014 a la Facultat d’Economia i Empresa. Avui les estudiants han volgut mostrar a les famílies de l’Associació i als seus professionals els resultats de la investigació com a forma de retorn i d’agraïment per la seva implicació.