Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Actualitat
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Notícies


25 de Octubre, 2018


El Taller Baix Camp ha posat en marxa aquesta setmana una sala multisensorial al centre de lleure de l'entitat, el Punt de Trobada. El principal objectiu d’aquest nou espai, que ja s'ha começat a utilitzar, és treballar el deteriorament físic i mental propi del envelliment dels usuaris amb discapacitat intel·lectual i millorar la seva qualitat de vida. Part del material d'aquesta sala s'ha pogut subvencionar gràcies a l’aportació econòmica del Port de Tarragona.

Els usuaris de centre ocupacional de carrer Canal i del centre ocupacional de Masia Roig són els principals destinataris de la feina que es fa en aquesta sala on és treballen les sensacions i la percepció d'estímuls sensorials. Si la integració dels estímuls sensorials millora, la persona millorarà la seva relació amb l'entorn, i això es veurà reflectit en les activitats de la vida diària: relació amb els companys, comunicació, alimentació, vestit, desplaçaments...

En les sessions que es duen a terme a la sala multisensorial es treballa entre d’altres, el sentit propioceptiu (aquell que dóna informació al cervell de com és i com està col·locat el nostre cos) o el sentit vestibular (està relacionat amb el moviment i l'equilibri). Fent exercicis amb els ulls tapats el sentit propioceptiu està fent un gran esforç ja que s'ha de moure per l'espai sense tenir el suport visual. Treballant aquest sentit es vol que la persona millori la seva posició corporal, l'orientació en l’espai i afavorir la seva atenció. A més a més, aquest estímul té un efecte calmant. D’altra banda, per estimular el sentit vestibular s’utilitza un gronxador, amb el qual es potencia l'equilibri, per evitar caigudes i augmentar la seguretat en un mateix davant de situacions de moviment com pot ser anar amb cotxe, pujar i baixar escales o caminar per un terreny irregular.