Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Actualitat
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Notícies


8 de Novembre, 2018

Des del Taller Baix Camp i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus organitzarem el proper 25 de novembre la nostra primera caminada solidària.

Fa temps que les persones que formen part de l’entitat volíem tirar endavant aquest esdeveniment i per fi ara, es farà realitat. Hem aconseguit reunir un bon nombre de voluntaris, entre professionals de la nostra associació, famílies i usuaris per ajudar en aquesta caminada i sponsors que ens han donat una important empenta en aquest projecte.

L’objectiu principal de la nostra caminada és recollir fons per crear una sala multisensorial per a les persones que atenem i millorar així, la seva qualitat de vida. Però volem que sigui  també un dia per obrir les portes de la nostra associació, perquè volem mostrar a la ciutadania la feina que fem i les nostres instal·lacions. Per aquesta raó, la caminada sortirà i tindrà la meta al centre ocupacional de Víctor Català i passarà per dins d’una de les nostres residències, la llar Masia Roig i pel carrer Joan Oliver, on tenim ubicat el centre especial de treball.

Desitgem que sigui una jornada inoblidable i per això, un cop finalitzada la caminada hem preparat una gran festa on gaudirem de la música d’un DJ, de zumba, castells, prendrem vermut, o es podrà degustar una fideuà. A més, tindrem un sorteig gràcies a diferents col·laboradors. Qui vulgui participar podrà guanyar un lot de productes Noel, una tablet, entrades per a Port Aventura o una samarreta del Barça signada per Gerard Piqué entre molts altres regals. També com a record de la caminada donarem una bossa del caminant, amb diferents productes i artesania feta pels usuaris de la nostra Entitat.

Els caminats podran guanyar més d'una desena de regals

Gràcies a diferents empreses i entitats que han volgut posar el seu granet de sorra per fer més atractiva la caminada es podran sortejar més d'una desena de premis entre els caminants:

- 8 Entrades per anar a Port Aventura (2 premis de 4 entrades cadascun)
- 1 Lot d’embotits Noel
- 2 tablets
- 1 Samarreta oficial del Barça signada per Gerard Piqué
- 1 Samarreta signada pels jugadors del CFReus
- 6 lots de 2 ampolles de vins de la Cooperativa Nulles
- 5 lots de vins Cooperativa Falset Marçà
- 2 ampolles de vermut Miró
- 1 stick signat pels jugadors del Reus Deportiu d’hoquei
- 2 caixes de vi gentilesa d’Eurocash
- 1 Massatge d’1 hora al centre estètic Àngels

Com podeu col·laborar amb nosaltres

Participar a la caminada és gratis però heu de formalitzar la vostra inscripció a: https://rutesreus.wixsite.com/rutesreus/info-caminades

Podeu col·laborar amb nosaltres de diferents maneres. Per una banda, podreu adquirir diferents tiquets per participar al sorteig, pel vermut o per una fideuà amb una cervesa, o comprar una samarreta commemorativa de la caminada, el disseny de la qual l’ha fet un dels treballadors amb discapacitat del Taller Baix Camp, Mykola Petryna. També tindrem ‘un penal solidari’ on podreu posar a prova la vostra habilitat a l’hora de xutar penals però amb els ulls tapats.

Preu dels tiquets:

Fideuà+cervesa 3€
Samarreta conmemorativa 5€
Got de vermut 1€
Número sorteig 3€

Podreu adquirir els tiquets el mateix dia de la caminada o per avançat (a partir del 19 de novembre) a les nostres instal·lacions:

• Centre especial de treball: Polígon Mas Batlle, Joan Oliver 28-30 Reus
    (9 a 17h. de dilluns a divendres)

• Centre ocupacional: Polígon Agro Reus, Víctor Català, 57 Reus
   (9 a 17h. de dilluns a divendres)

• Punt de Trobada: Antoni de Bofarull 8, Reus
  (16:30 a 20:30h. de dimarts a divendres i dilluns de 17 a 19h).

Què és una sala multisensorial?

Tots els diners recaptat a la caminada aniran destinats a la creació d'una sala multisensorial per a les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem cada dia als nostres centres ocupacionals.

Les sales d'estimulació multisensorial són entorns on qualsevol persona amb discapacitat o sense ella pot obtenir beneficis terapèutics, lúdics, socials i educatius i millorar l'assimilació de la informació sensorial que se'ls ofereix, optimitzant la seva relació amb l'entorn i el seu aprenentatge. Es tracta d'un espai on l'estimulació pot ser controlada, dirigida i planificada i on es pot treballar necessitats educatives i/o terapèutiques dels usuaris, la motivació, els interessos, la relaxació o gestionar l'oci, tenint en compte que totes aquestes necessitats variaran en funció dels aspectes físics, psicològics i socials de cada persona.

L'objectiu principal de l'estimulació multisensorial és millorar les condicions de vida de la persona usuària, treballant la capacitat sensorial, les sensacions i la percepció que són capacitats bàsiques de l'ésser humà, oferint el tipus d'estímuls necessaris que permetin millorar les seves capacitats i aconseguint, a través d'ells respostes diferents de les que s'obtenen en la vida quotidiana. En persones que pateixen algun tipus de demència o discapacitat, es treballen components cognitius com la memòria, l'atenció o el llenguatge; components sensorials; components motors com la motricitat fina i gruixuda, així com la coordinació o lateralitat; i components psicosocials, gràcies als quals s'aconsegueix una clara disminució de l'ansietat i l'agressivitat, alhora que fomenten les habilitats socials.