Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Actualitat
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Notícies


13 de Gener, 2020
Veure el vídeo

El Pol té 20 anys i fins ara estava escolaritzat a una escola d’educació especial fent 4rt d’ESO, esperant una oportunitat per incorporar-se al món laboral. La seva família es va posar en contacte amb el Taller i des del Programa Incorpora es va fer una primera entrevista amb ell i la seva família per valorar i dissenyar el seu itinerari. Durant 5 mesos es van treballar setmanalment de forma individual diferents aspectes relacionats amb la recerca de feina, amb l’objectiu d’aconseguir la seva incorporació a l’empresa ordinària. 
Quan l’Arnau, el propietari del Centre Hípic Pik Dame, va contactar amb el servei d’orientació laboral del Taller per explicar-nos la seva necessitat va sorgir l’oportunitat. D’entre tots els candidats, el Pol era qui millor encaixava. O més ben dit, aquesta feina encaixava perfectament amb les necessitats i perfil del Pol.  Aquest és un de la gairebé seixantena de casos que aquest 2019 el Programa Incorpora ha resolt amb un contracte laboral.
El Pol va començar a treballar el setembre passat. Ara, a Pik Dame, s’encarrega del manteniment de les quadres, la cura i l’alimentació dels cavalls, i fa tasques de manteniment a la finca. El Centre Hípic, situat a mig camí entre Reus i Les Borges del Camp, ofereix al Pol un entorn privilegiat, envoltat de natura, i en contacte amb els animals. Tal com diu el Pol, les feines són d’allò més diverses: “els trec i poso la manta perquè no tinguin fred, netejo les caques dels cavalls, trec les herbes o el que em diu l’Arnau, perquè cada dia fem alguna cosa diferent”, però el millor de la feina, afirma, “són els companys”.
Tot i que el dia a dia de vegades és complex, tal com explica el responsable de Pik Dame, “el que més fàcil ens ha resultat a l’hora de començar a treballar amb ell ha estat la feina conjunta entre la família, ell mateix i el propi Taller. Ens hem trobat amb sorpreses molt agradables amb el Pol a la feina, sobretot amb la seva actitud. És una persona sempre disposada a donar un cop de mà i aporta una energia molt maca”.
De vegades la situació es pot complicar, per això el seguiment individualitzat és molt important. La tasca del Programa Incorpora del Taller Baix Camp no s’acaba amb la contractació sinó que continua amb l’acompanyament personalitzat de cada cas. Tal com diu l’Arnau “les rutines amb els animals són molt importants i tot i que de vegades la joventut porta a situacions complexes que necessiten un esforç suplementari, el suport que rebem del Taller ens ajuda a gestionar aquests petits moments en que ens atabalem, i això s’agraeix molt”. Actualment el Pol treballa a ½ jornada i les tardes les destina a estudiar per treure’s el carnet  de conduir.
La cerca activa d’oportunitats laborals és una de les tasques que duem a terme al Taller. La col·laboració amb el Programa Incorpora de “la Caixa” ens permet donar oportunitats a empreses que, com la hípica de l’Arnau, tenen en el seu ADN la responsabilitat social. 
El Programa Incorpora fa aproximadament 10 anys que està en funcionament i aquest 2019, a través del Taller Baix Camp, el programa ha atès a 179 persones, ha gestionat 75 ofertes de treball, i ha aconseguit formalitzar 57 insercions com la del Pol.
En un mercat laboral tan complex com el que vivim, aconseguir oportunitats de feina -tant temporals com indefinides- per a les persones amb discapacitat intel·lectual és una tasca importantíssima per millorar la seva qualitat de vida.