El Taller Baix Camp i la Cooperativa Falset Marçà reforcen la col·laboració amb la presentació d’un vi solidari.

Ètim El Syrah és el vi escollit per

La Cooperativa Falset Marçà ha posat avui a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual que atén el Taller Baix Camp.

La col·laboració entre les dues entitats va començar ja fa més de 5 anys amb els objectius, per una banda, de mantenir productives finques de la zona protegint l’entorn paisatgístic de la comarca, mantenir la collita de raïm i per tant la producció del celler i, per altra banda, oferir llocs de treball per persones amb discapacitat i altres col·lectius amb risc d’exclusió. La presentació d’aquest vi solidari és un pas més del projecte iniciat ja fa més de cinc anys entre les nostres entitats i el veiem com a conseqüència natural de la nostra relació.

Per nosaltres aquesta proposta solidària es diferencia d’altres iniciatives similars, perquè en el procés d’elaboració del mateix vi hi participen persones amb discapacitat treballadores del Taller Baix Camp, que continuen mantenint productives vinyes de socis de la cooperativa que no tenien continuïtat generacional i que s’haurien perdut, mantenint així la producció de raïm que entra al celler per fer vins de la DO Montsant.

Per tant, va més enllà del donatiu que la Cooperativa Falset Marçà farà per cada ampolla venuda (que també és molt important), ja que darrere hi ha tot un projecte laboral, social, agrícola i de protecció del paisatge i del territori.

A l’hora d’escollir quin vi de la cooperativa podia representar millor l’esperit de la iniciativa i de la nostra col·laboració, hem volgut triar un vi que ens representés d’alguna manera. L´Ètim El Syrah és un dels vins més singulars de la Cooperativa, fet amb una varietat de raïm que no és autòctona de la comarca, però que ha tingut la capacitat d´integrar-se amb naturalitat en les dures condicions d´aquest territori per oferir-nos un vi molt especial, i pensem que representa molt bé també l’esperit de la nostra entitat. I a més, part del raïm amb què s’elabora prové de finques que gestiona el Taller Baix Camp. I per tant és un vi amb ànima solidària.

Els beneficis obtinguts en aquesta campanya es destinaran a adquirir ajudes tècniques. Elements d’ús quotidià que s’han adaptat per facilitar les activitats habituals que de vegades esdevenen tot un repte per a les persones amb discapacitat que atenem a la nostra entitat (dinar, anar al bany…).

El vi es posa a la venda avui mateix i el podrà trobar a la botiga online etim.cat ia les agrobotigues de la Cooperativa Falset Marçà. A més, també estarà disponible per a tothom que ho desitgi durant la caminada popular a favor del Taller Baix Camp que tindrà lloc el proper 13 de novembre a Reus, que ja té obertes les inscripcions.

Sobre Taller Baix Camp

El Taller Baix Camp és una associació sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les famílies. Actualment dóna servei a més de 300 famílies, principalment de Reus i del Baix Camp.

Sobre la Cooperativa Falset Marçà

La Cooperativa de Falset Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, a la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la nostra activitat principal.

La cooperativa aglutina més de 700 pagesos i comercialitza els seus productes amb la marca Ètim.

Per a més informació podeu contactar amb: Comunicació Taller Baix Camp (Ferran Vidilla) comunicaciotbc@tallerbaixcamp.org

Tel. 977 328 383 – 685 207 221