Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Serveis
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Punt de Trobada


El Punt de Trobada és l'espai de relació de les persones amb discapacitat intel·lectual de la nostra entitat i de les seves famílies. Es va posar en marxa a l'any 2008 i en ell s'hi duen a terme el Servei de lleure i esports i el Servei de suport a les famílies.

 

Servei de suport a les famílies:
Vol potenciar els suports adreçats a les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual per tal d'incidir en la millora de la seva qualitat de vida familiar i aconseguir que se sentin acompanyades en la seva tasca d'educació i potenciació de capacitats dels seus familiars.

Objectius del Servei de suport a les famílies:
 
 • Crear programes i activitats destinades a oferir suports que garanteixin una millora en la qualitat de vida de les famílies.
 • Generar una xarxa de suports entre les pròpies famílies, proporcionant suport emocional i establint relacions d'apropament.
 • Promoure les relacions entre les famílies per tal de millorar el teixit associatiu de la nostra entitat.


Activitats:

 • Espai d'informació: es facilita informació, orientació i assessorament referent a alternatives i/o recursos que puguin donar resposta a les demandes i necessitats plantejades.
 • Grup de suport familiar: grup estable de pares i mares, que es reuneixen periòdicament per tal de compartir experiències i augmentar la seva formació i coneixement. Aquests grups compten amb el suport d'un dinamitzador. Es tracten temes que proposen els membres del grup.
 • Activitats de formació: activitats dirigides a proporcionar a les famílies coneixements, actituds i habilitats que contribueixin al seu desenvolupament personal.
 • Activitats socioculturals: s'ofereixen alternatives lúdiques i culturals a les famílies: excursions, visites culturals, cursets de cuina, informàtica, diverses celebracions...

Servei de lleure i d'esports
La qualitat de vida de les persones amb discapacitat no es pot aconseguir totalment sense desenvolupar l'oci i el temps de lleure ja que és fonamental per al benestar emocional, pel desenvolupament de les relacions interpersonals i la inclusió en la comunitat.

Objectius del Servei de lleure:

 • Oferir un servei de lleure que es basi en les diferents intensitats de suports, interessos i necessitats, aconseguint un augment de la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en les activitats d'oci.
 • Afavorir les relacions interpersonals i d'amistat de les persones amb discapacitat.
 • Possibilitar un accés a la vida normalitzada facilitant les eines que permetin accedir a aquells coneixements i activitats que puguin proporcionar una bona qualitat de vida (oferint formació permanent, habilitats, autonomia....)
 • Gaudir del temps lliure mitjançant activitats lúdiques.
 • Potenciar l'autodirecció i la autogestió per a possibilitar un oci escollit per ells.

Es desenvolupen els següents programes:

 • Programa d'oci compartit: l'objectiu és la relació d'amistat i la trobada amb els altres. La finalitat es realitzar activitats d'oci normalitzades ( sortides a sopar, al cinema, passejar...). Així mateix, poden assistir al Punt de Trobada qualsevol dels dies que està obert i poden gaudir del espai de manera lliure per tal d'utilitzar la sala de informàtica, els diferents jocs, xerrar amb el amics...
 • Programa cultural i formatiu: inclou aquelles activitats que afavoreixen l'expressió artística i creativa i que suposen la recreació de la persona: tallers, ball, karaoke, curset informàtica,cuina, cursos de formació d'adults...
 • Programa esportiu: reuneix aquelles activitats que milloren les condició física i benestar emocional. Es realitzen entrenaments de les següents modalitats esportives: atletisme, futbol, bàsquet, petanca i tennis-taula. A més, els nostres esportistes participen als campionats que organitza l'ACELL (Federació Catalana d'esports per a disminuïts psíquics).
 • Casal d'estiu: al mes d'agost s'organitzen diverses activitats en horari de matí i tarda.

 
Horaris:
Les activitats del Servei de lleure i els esports es realitzen de 17.30 a 20.30h. i de dilluns a divendres
Els dissabtes els horaris canvien en funció de l'activitat que es vagi a realitzar.
El Punt de Trobada està obert a tothom.