Taller Baix Camp
Estàs aquí:
Serveis
»
»
Contrast
 
Imprimir
 
Grandària del text

Residència


El servei de llars-residència intenta donar resposta a les necessitats reals de les persones amb discapacitat intel·lectual tenint en compte paràmetres com el dret a l'autogovern, a triar el lloc on volen viure o de decidir coses importants en la seva vida per millorar-ne la qualitat .

Activitats:
  • Oci i temps lliure: visites d'amics i familiars, activitats intel·lectuals formatives i artístiques (escoltar música, llegir, dibuixar, pintar, etc.), activitats socials (jocs, assistència a actes populars i festius ...).
  • Tasques domèstiques: motivar, donar pautes, responsabilitzar i estimular la participació en àrees corresponents a la dinàmica domèstica (elaboració de menjar, llistes de compra, rentar plats, neteja i manteniment de la roba, neteja i cura dels espais comuns, ordre i manteniment dels estris personals ...).
  • Economia: coneixement dels diners i del seu valor d'adquisició, administració dels mateixos, autogestió econòmica ...)
  • Relació familiar: treballar el procés de separació de l'àmbit familiar per a l'ingrés al pis, fometar les visites familiars, donar resposta als conflictes emocionals que apareguin en la relació familiar ...
  • Sanitat i higiene personal: conscienciar de la necessitat de tenir cura de la salut, fomentar i facilitar l'autonomia sanitària i d'higiene, treballar l'autovaloració de la pròpia imatge, estimular criteris i gustos en la forma de vestir ...
  • Manteniment i equipament: afavorir el procés d'adaptació a l'habitatge a través d'un equipament adequat, estimular el manteniment d'estris i efectes personals, desenvolupar la iniciativa i opinió pròpia a l'hora de decidir les necessitats d'equipament ...

Període de funcionament:

El servei de llars-residència ofereix atenció als usuaris els 365 dies de l'any, incloent vacances, festius i caps de setmana, per la qual cosa es converteix en una veritable llar per a les persones que hi viuen. Aquesta disponibilitat no els priva de la convivència amb les respectives famílies però sí que assegura l'atenció de tots aquells que, per circumstàncies personals, no es puguin acolllir.