Realitat virtual

LA REALITAT VIRTUAL PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT DEL TALLER BAIX CAMP: TECONOLOGIA AL SERVEI DE LES PERSONES.

El Taller Baix Camp ha incorporat a les seves activitats un projecte de realitat virtual adreçada a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries dels nostres 3 centres ocupacionals.

Amb aquesta innovadora proposta, que compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i Indústries Teixidó, es va poder crear una experiència completament immersiva, amb les possibilitats que ens ofereix la tecnologia de la realitat virtual, amb l’objectiu de disposar d’una activitat adaptada a les necessitats de les persones que atenem a la nostra entitat.

Aquesta aplicació ens permet apropar el mindfulness a les persones amb discapacitat intel·lectual. Molts exercicis encaminats a trobar aquest estat de relaxació consisteixen en “tanca els ulls i pensa amb…” una platja, muntanya… Per a les persones amb discapacitat intel·lectual pot ser difícil poder recrear mentalment aquests espais, per les seves dificultats cognitives. Amb l’ajuda de les ulleres els oferim una eina que facilita aquesta recreació i, per tant, els ajuda a aconseguir aquest estat de relaxació i alhora, gaudir de diferents experiències sensorials.

La facilitat d’ús i la única necessitat d’un espai ampli, ens permet utilitzar aquestes ulleres en qualsevol dels nostres centres ocupacionals, en una experiència individualitzada i adaptada a les necessitats i característiques de cada persona usuària.

En una segona fase de desenvolupament del projecte volem aconseguir que dos o més persones usuàries puguin interactuar al mateix moment en el mateix espai virtual i entre elles, independentment de la distància física. Els participants poden estar, per exemple, en diferents centres i compartir el mateix espai i experiència virtual, oferint un lloc comú d’interacció entre usuaris que habitualment no tenen contacte per trobar-se en centres diferents.