ODS

Objectius de Desenvolupament Sostenibles de Nacions Unides

El Taller Baix Camp som una associació per pròpia definició alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible. Per això, més enllà dels nostres objectius com a entitat, seguim fent passos decidits cap a la sostenibilitat, per alinear-nos més encara amb l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible impulsada per la ONU.

Passos que fem per construir un món millor

Instal·lació de mòduls fotovoltaics als nostres centres ocupacionals

Som molt conscients que l’ús d’energies renovables i l’eficiència energètica són elements capitals en la millora del nostre medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic. Per això hem cobert Víctor Català i Antoni Rubió d’energia verda, amb la instal·lació de 112 mòduls fotovoltaics que suposen un estalvi anual de mes de 44 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera, alhora que ens permeten ser autosuficients, oferint tota l’energia necessària per al nostre funcionament i fins i tot generar excedents d’energia.

El del Carrer Víctor Català és el més gran dels tres centres ocupacionals que té l’entitat i dona servei de centre de dia a més de 140 persones amb discapacitat intel·lectual, oferint-los els suports necessaris per millorar la seva qualitat de vida. Aquesta millora també passa per oferir-los un entorn més net i sostenible, i això s’aconsegueix amb accions com aquesta.

Projecte acollit al programa d’incentius lligats a l’autoconsum i l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

Programa de gestió alimentària

Des del primer moment formem part del Programa de Gestió alimentària de Reus, que té per objectiu recuperar els aliments frescos que, tot i que són aptes per al consum humà, quedarien fora del circuit comercial i acabarien com a residus. Uns aliments frescos que passen per un procés de triatge al nostre Centre Especial de Treball i que repartim, junt amb altres productes alimentaris, per les entitats socials que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments i el Menjador Social entre les famílies en situació de vulnerabilitat.