Casa Navàs

En primer lloc voldria agrair a la Casa Navàs, i especialment a la seva directora, Silvia Sagalà, la oportunitat que ha donat al TBC de participar en aquest projecte educatiu, ja que des del primer moment que vàrem començar a parlar i li vam presentar aquesta proposta, hi va creure  i finalment s’ha pogut fer realitat. Per nosaltres és un pas més per a la visibilització i la integració de les persones amb DI de la nostra ciutat. A més poder-ho fer en un espai tant emblemàtic com és la Casa Navàs encara li dona més valor. 

També es molt important que les persones amb discapacitat puguin participar de les activitats culturals, i més en aquest cas si ho fan com a protagonistes i no només com a espectadores. Nosaltres fa molts anys que tenim un grup de teatre i hem tingut sempre la voluntat de realitzar espectacles inclusius i participatius, on els nostres actors puguin actuar davant el públic i demostrar les seves habilitats. 

En aquest cas fem un pas més endavant, ja que es tracta d’una activitat en que el públic seran nens i nenes i tindran una interacció amb les persones usuàries del Taller. Estem convençuts que serà una experiència molt enriquidora i positiva per tothom, tant durant la visita com en els posteriors tallers en què també col·laborem. 

Tenint en compte la singularitat del projecte, l’hem volgut desenvolupar de la manera més real i professional possible. Hem organitzat un càsting intern i seleccionant les persones que hem pensat que eren les millors candidates per interpretar alguns dels personatges que apareixen en aquestes visites teatralitzades. Un cop seleccionades hem començat el procés d’assajos i construcció dels personatges, per incorporar-los posteriorment al desenvolupament de les històries.

Un aspecte que també volem destacar és la continuïtat en el temps d’aquesta activitat. La nostra col·laboració no està pensada com una participació puntual, sinó que preveiem poder-hi actuar durant totes les visites que tinguin lloc durant el curs escolar. Per tant hi ha un esforç molt gran per part dels actors i actrius i un treball organitzatiu important per part del personal tècnic del TBC.

Com ja he comentat, nosaltres fa temps que tenim un grup de teatre, i voldria aprofitar per agrair a la Helena Tarragó la seva col·laboració i gran tasca que ha fet com a responsable del grup. Ara ja estem a la part final de la preparació i dels assajos, on estem comptant també amb el suport i l’assessorament del Benjamí Miguel, director artístic de la Casa Navàs.

Estem molt il·lusionats, amb moltes ganes i els nervis propis de l’estrena que ja veiem com s’apropa. Esperem poder començar les representacions durant el mes de novembre.

De nou agrair a Casa Navàs aquesta oportunitat, a tots els col·laboradors i professionals del taller per la seva participació en el projecte, i desitjar que sigui un èxit i que ens ajudi a seguir construint igualtat.

Comparteix aquesta notícia a les teves Xarxes Socials. Gràcies