El Taller Baix Camp inicia les obres de la nova llar-residència de Masia Roig.

L’Associació Taller Baix Camp ha iniciat les obres per la construcció d’una nova llar-residència amb capacitat per a 12 persones a la Masia Roig. L’edifici es construeix al mateix recinte on ja hi ha una llar residència amb capacitat per a 24 persones i està dissenyat pensant en les persones amb discapacitat intel·lectual ateses a l’entitat i que tenen més necessitat de suport.

Amb aquesta nova infraestructura es vol donar resposta a l’envelliment de les persones que viuen a les seves llars-residència, un dels reptes més importants que té l’entitat de cara al futur. Per aquest motiu tot l’edifici serà de planta baixa amb habitacions individuals i amb les mides i els equipaments per atendre adequadament aquestes persones, que sovint pateixen importants dificultats de mobilitat. A més de cuina, menjador i bugaderia propis.

Amb l’experiència de la pandèmia, també s’ha pensat que sigui un edifici fàcilment sectoritzable, i que disposi dels accessos necessaris en cas que calgui fer algun aïllament per raons sanitàries.

A més, la nova llar-residència disposarà d’una instal·lació d’energia fotovoltaica que permetrà a tots els serveis de Masia Roig disposar d’energia verda durant les hores centrals del dia.

La construcció d’aquesta llar-residència ha estat possible gràcies al suport dels Fons Next Generation, que han aportat 300.000 €, aproximadament un 50% del cost total de l’obra.  

També s’ampliaran les instal·lacions del centre ocupacional amb 3 noves sales.

La construcció d’aquesta nova llar-residència coincidirà amb l’ampliació de les instal·lacions del centre de dia que té l’entitat també a Masia Roig i que acull a 24 persones, totes elles també amb importants necessitats de suport.

Aquestes 3 noves sales del centre ocupacional ajuden a millorar la qualitat de l’atenció a aquestes persones, ja que doten el centre d’espais més amplis i polivalents, i permetent integrar a la mateixa edificació la sala multi-sensorial, que fins ara estava ubicada en un mòdul separat.

Entrades relacionades