EL TALLER BAIX CAMP CREA UN NOU ESPAI SENSORIAL GRÀCIES AL SUPORT DE LA FUNDACIÓ REDDIS

Amb la col·laboració de la Fundació Privada REDDIS i el Taller Baix Camp creen un nou espai sensorial per a persones amb discapacitat intel·lectual al Centre Ocupacional CANAL.

Amb aquest projecte, s’ha volgut crear un espai al centre ocupacional de Canal que contingui un hort i activitats cognitives que convidin a aprendre mitjançant el joc. Amb l’hort, les persones usuàries de Canal tenen una zona d’esbarjo que els permet gaudir de diferents espais que afavoreixen les seves habilitats motrius i cognitives.

Pel que fa a les activitats, tenen lloc en diferents plafons i jocs de fusta “encaixables” i de construcció. Aquests jocs, permeten reforçar el pensament lògic, potencien la motricitat fina i ajuden a treballar la gestió de la frustració i la paciència. A més, els “encaixables” afavoreixen la creativitat, el desenvolupament intel·lectual i, gràcies a les seves textures, afavoreixen l’estimulació del tacte. Com que aquest tipus de joc presenta una dificultat, fa que els usuaris/àries es concentrin a l’hora d’encaixar les peces i els dona una sensació d’èxit i confiança en ells mateixos un cop l’han acabat. Aquesta dificultat potència la curiositat i l’experimentació, ja que permet que hi hagi una millora en la capacitat de retenció.

El projecte té doble finalitat. D’una banda, tot el material que s’ha de fabricar és elaborat per usuaris i usuàries del centre ocupacional, convertint-se d’aquesta manera en ocupació terapèutica, i d’altra banda, tots els beneficis esmentats anteriorment són pels usuaris i usuàries dels nostres centres.

Gràcies al suport de la Fundació Privada Reddis podem seguir millorant l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem a la nostra entitat.

Entrades relacionades