Taller Baix Camp acaba les obres de la nova llar-residència de Masia Roig

El Taller Baix Camp ha donat per finalitzades a finals del 2023 les obres de construcció de la nova llar-residència de la Masia Roig, finançades amb el suport dels Fons Next Generation i de la Fundació “la Caixa” i ara es troba immers en els tràmits administratius necessaris per a la seva posada en funcionament.

La nova edificació disposa de dotze habitacions individuals i quatre lavabos per a les persones usuàries. Tots els espais son adaptats, amb l’objectiu de destinar la llar-residència a les persones amb més necessitats de suport, aprofitant el procés per fer una reordenació de tot el servei d’habitatge del Taller Baix Camp i reubicar els residents en llars més homogènies per poder proporcionar una millor atenció. 

Totes les sales del nou equipament permeten l’entrada de llum natural i els acabats són de fusta, per proporcionar un ambient més càlid i acollidor. Els usuaris també podran gaudir d’un espai de convivència, un menjador-sala d’estar i un porxo que dona al pati central de la Masia Roig.

A més, s’han col·locat plaques solars fotovoltaiques a la coberta amb l’objectiu que l’edifici sigui el més autosuficient i sostenible possible. Així mateix, està previst instal·lar un sistema de recuperació d’aigües pluvials, que s’aprofitaria per regar el jardí.

Paral·lelament, es continua treballant en el procés d’ampliació del centre ocupacional de la Masia Roig on  s’ubicaran tres noves sales —una de les quals serà una aula multi-sensorial—, que permetran fer intervencions més individualitzades amb les persones usuàries i amb grups més reduïts.

Amb el suport de:

Entrades relacionades