Vi solidari

Molt més que un vi solidari: un vi amb ànima social

La Cooperativa Falset Marçà ha posat a la venda un nou vi solidari, els beneficis del qual aniran destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual que atén el Taller Baix Camp.

La col·laboració entre les dues entitats va començar fa més de 5 anys els objectius de mantenir productives finques de la zona protegint l’entorn paisatgístic de la comarca, mantenir la collita de raïm i per tant la producció del celler, a més d’oferir llocs de treball a persones amb discapacitat i altres col·lectius amb risc d’exclusió. La presentació d’aquest vi solidari és un pas més del projecte que les entitats veuen com una conseqüència natural de la seva relació.

Aquesta proposta solidària es diferencia d’altres iniciatives similars perquè en el procés d’elaboració del mateix vi hi participen persones amb discapacitat treballadores del Taller Baix Camp, que segueixen mantenint productives vinyes de socis de la cooperativa que no tenien continuïtat generacional i que s’haurien perdut, mantenint així la producció de raïm que entra al celler per fer vins de la DO Montsant.

​Per tant, va més enllà del donatiu que la Cooperativa Falset Marçà farà per cada ampolla venuda, ja que al darrera hi ha tot un projecte laboral, social, agrícola i de protecció del paisatge i del territori.

A l’hora de triar quin vi podia representar millor l’esperit de la iniciativa i de la col·laboració, s’ha optat per l’’Ètim El Syrah’, un dels vins més singulars de la cooperativa. Està elaborat amb una varietat de raïm que no és autòctona de la comarca, però que ha tingut la capacitat d’integrar-se amb naturalitat a les dures condicions d’aquest territori per oferir-nos un vi molt especial. Part del raïm amb el que s’elabora prové de finques que gestiona el Taller Baix Camp, per tant, és un vi amb ànima solidària.

Els beneficis obtinguts amb aquesta campanya els destinarem a l’adquisició d’ajudes tècniques. Elements d’us quotidià que s’han adaptat per facilitar les activitats habituals que de vegades es converteixen en tot un repte per a les persones amb discapacitat que atenem a la nostra entitat (menjar, anar al bany…).

Pots trobar l’Ètim El Syrah a la botiga en línia etim.cat o a les agrobotigues de la Cooperativa Falset-Marçà

Comprar el nostre Vi Solidari